Pierderea garantiei

 

Urmatoarele cazuri duc la pierderea de catre beneficiar a garantiei asupra produselor:
1.    Nerespectarea conditiilor de depozitare a marfii de catre beneficiar pana la efectuarea montajului.
Depozitarea trebuie efectuata in spatii uscate, fara a fi expuse direct precipitatiilor atmosferice sau soarelui intens, in locuri ferite de variatii bruste de umiditate sau temperatura care ar putea cauza crearea condensului atat pe produs cat si pe folia protectoare.
2.    Deteriorarea fizica a produselor datorata actiunilor mecanice sau chimice asupra acestora.
3.    Nerespectarea urmatoarelor conditii de efectuare a montajului in functie de tipul tamplariei:

 1. a)    Tamplaria se va monta numai daca constructia beneficiarului permite pozitionarea corecta si sigura atat a ferestrelor cat si a usilor si daca au fost respectate de catre beneficiar dimensiunile golurilor in vederea executiei, masurate de producator impreuna cu beneficiarul.
  b)    Tamplaria de exterior se va monta numai:
 • daca temperatura atmosferica este mai mare decat temperatura de utilizare a spumei poliuretanice sau a siliconului de etansare.
 • dupa o uscare completa a peretilor si a tencuielii interioare. Pentru turnarea si uscarea sapelor se va avea in vedere o ventilatie permanenta deoarece umiditatea va patrunde in masa lemnului distrugandu-l. Acest fenomen se va intensifica daca temperatura exterioara incepe sa scada sub 8°C, in interiorul cladirii temperatura fiind mai ridicata.
 1. c)    Tamplaria de interior se va monta numai:
 • daca temperatura din interiorul camerelor va fi situata in intervalul de 10 ÷ 22°C pe timp de iarna. Temperaturi mai joase de 8°C in una din camere vor determina aparitia condensului iar cele mai mari de 25°C vor tinde sa usuce sub limita normala lemnul usilor, ceea ce va conduce la contractarea lemnului (scaderea cotelor).
 • dupa finalizarea lucrarilor ce implica folosirea apei. Astfel usile se vor monta dupa uscarea completa a sapelor, a gresiei sau faiantei, sau a finisajelor  peretilor. Daca nu se respecta acest aspect, lemnul se va dilata datorita incorporarii temporare a umiditatii in exces.
 1. Neprotejarea suprafetelor pieselor de tamplarie dupa montajul la beneficiar, care poate duce la deteriorare fizico-chimica in cazul in care se pune accidental in contact suprafata acestora cu diferite substante bazice sau acide (coloranti, var, etc.) Un exemplu nefericit in acest sens il reprezinta intrarea in reactie a taninului din stejar cu varul care se aplica pe peretii constructiilor.
  5.    In scopul garantarii perioadei stipulate se va efectua aplicarea unui kit de intretinere asupra finisajului la o perioada de 2,5 ani de la data fabricarii. Neefectuarea aplicarii acestui kit de intretinere va duce la pierderea garantiei atat asupra finisajului cat si asupra lemnului stratificat.
  6.    Interventia neavizata in scopul solutionarii eventualelor defectiuni aparute in sistemul de inchidere sau in alte elemente ce compun tamplaria.

Pentru a beneficia de serviciile noastre

Contactati-ne telefonic sau prin e-mail.

0723 575 254
Contact