Edy-And Construcţii Logo
Garantie Imprimare Email

Pierderea garantiei

Urmatoarele cazuri duc la pierderea de catre beneficiar a garantiei asupra produselor:
1.    Nerespectarea conditiilor de depozitare a marfii de catre beneficiar pâna la efectuarea montajului.
Depozitarea trebuie efectuata în spatii uscate, fara a fi expuse direct precipitatiilor atmosferice sau soarelui intens, în locuri ferite de variatii bruste de umiditate sau temperatura care ar putea cauza crearea condensului atât pe produs cât si pe folia protectoare.
2.    Deteriorarea fizica a produselor datorata actiunilor mecanice sau chimice asupra acestora.
3.    Nerespectarea urmatoarelor conditii de efectuare a montajului în functie de tipul tâmplariei:
a)    Tâmplaria se va monta numai daca constructia beneficiarului permite pozitionarea corecta si sigura atât a ferestrelor cât si a usilor si daca au fost respectate de catre beneficiar dimensiunile golurilor în vederea executiei, masurate de producator împreuna cu beneficiarul.
b)    Tâmplaria de exterior se va monta numai:
  •  daca temperatura atmosferica este mai mare decât temperatura de utilizare a spumei poliuretanice sau a siliconului de etansare.
  •  dupa o uscare completa a peretilor si a tencuielii interioare. Pentru turnarea si uscarea sapelor se va avea în vedere o ventilatie permanenta deoarece umiditatea va patrunde în masa lemnului distrugându-l. Acest fenomen se va intensifica daca temperatura exterioara începe sa scada sub 8°C, în interiorul cladirii temperatura fiind mai ridicata.
c)    Tâmplaria de interior se va monta numai:
  •  daca temperatura din interiorul camerelor va fi situata în intervalul de 10 ÷ 22°C pe timp de iarna. Temperaturi mai joase de 8°C în una din camere vor determina aparitia condensului iar cele mai mari de 25°C vor tinde sa usuce sub limita normala lemnul usilor, ceea ce va conduce la contractarea lemnului (scaderea cotelor).
  •  dupa finalizarea lucrarilor ce implica folosirea apei. Astfel usile se vor monta dupa uscarea completa a sapelor, a gresiei sau faiantei, sau a finisajelor  peretilor. Daca nu se respecta acest aspect, lemnul se va dilata datorita încorporarii temporare a umiditatii în exces.
4.    Neprotejarea suprafetelor pieselor de tâmplarie dupa montajul la beneficiar, care poate duce la deteriorare fizico-chimica în cazul în care se pune accidental în contact suprafata acestora cu diferite substante bazice sau acide (coloranti, var, etc.) Un exemplu nefericit în acest sens îl reprezinta intrarea în reactie a taninului din stejar cu varul care se aplica pe peretii constructiilor.
5.    În scopul garantarii perioadei stipulate se va efectua aplicarea unui kit de întretinere asupra finisajului la o perioada de 2,5 ani de la data fabricarii. Neefectuarea aplicarii acestui kit de întretinere va duce la pierderea garantiei atât asupra finisajului cât si asupra lemnului stratificat.
6.    Interventia neavizata în scopul solutionarii eventualelor defectiuni aparute în sistemul de închidere sau în alte elemente ce compun tâmplaria.
 

Fabrică & Showroom

Str. Castelului FN
Salcea 727475
jud. Suceava
Tel/Fax: 0330 505 270
Tel: 0723/575 254
E-mail: info@edyand.ro
Web: www.edyand.ro

Apartamente noi în Suceava

Garsoniere şi apartamente noi în Suceava

Parteneri


Sunteti la  : Edy-And Construcţii Tamplarie Lemn Pierderea Garantiei